Wie zijn we?

Wij zijn in de keuken opgegroeid. Bakken en koken lopen als een rode draad door ons leven. Samen iets lekkers maken is pure liefde. Bakken is een ambacht dat lijkt te verdwijnen. Wij helpen je om échte taarten, koeken en cupcakes te maken en vol trots te genieten van je zelfgebakken lekkers. We maken bakken mogelijk voor iedereen met onze foolproof bakboxen. Ook jij kunt happy moments bakken!


Jouke de Jong

Jouke de Jong

Jouke kookt en bakt al zijn hele leven. Hij leerde het van zijn moeder en is nu al begonnen zijn kennis over te dragen aan zijn dochter. Er gaat voor Jouke niets boven de gezelligheid van samen in de keuken iets lekkers maken. Hij vindt het een toffe uitdaging om Crumble groot te maken.


Liesbeth Machielsen

Liesbeth Machielsen

Lies heeft zichzelf leren bakken en koken. Dat ging natuurlijk gepaard met de grootste blunders aller tijden, maar inmiddels stroomt het huis vol als ze meldt dat ze iets nieuws heeft bedacht. Dat is wat zij zo fijn vindt aan bakken: de gezelligheid en warmte van samen zijn.


Sietze de Jong

Sietze de Jong

Sietze stond jarenlang in de keuken van verschillende restaurants en eetcafés. Bij het proeven van nieuwe recepten is hij een kritisch jurylid. Dat is belangrijk, want alleen de allerbeste recepten zijn goed genoeg. Sietze geeft jou via Crumble graag de gelegenheid om lekkere dingen te maken.

Bakken begint met Crumble

Het leven wordt steeds vluchtiger. De balans zoeken tussen werk en privé is bijna een dagtaak. Iets lekkers bakken? Je wordt al moe bij de gedachte. Je zou best willen, maar je hebt geen tijd om een recept uit te zoeken, boodschappen te doen en als je thuiskomt, te ontdekken dat de eieren op waren.

Zie je er tegenop? Heb je al veel misbaksels weggegooid? Jammer! Samen lekkere dingen maken is super gezellig. Met de bakboxen van Crumble maken we het makkelijk en gaan we verspilling tegen.


Vers en precies genoeg

Vers en precies genoeg

Alle ingrediënten die wij gebruiken, zijn vers. Je hebt precies genoeg voor het recept. De verpakkingen zijn zo veel mogelijk gerecycled en/of recyclebaar en zelfs de koelelementen waarmee we sommige ingrediënten koel houden, zijn van gerecycled materiaal gemaakt. Die kun je bovendien vaker gebruiken, dus leg ze in de diepvries tot je ze weer nodig hebt.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Geen verspilling

Alles wat je nodig hebt voor een recept, zit in de Crumble Box. Je gooit niets weg. Je hoeft geen kilo bloem te kopen die vervolgens na een jaar in de vuilnisbak verdwijnt. Je blijft niet zitten met negen zakjes vanillesuiker omdat je een pakketje van tien zakjes moest kopen. Alle ingrediënten in de box verwerk je in het recept. Dat is heel gemakkelijk én gaat verspilling tegen.

Geen verspilling

Verpakkingsmaterialen

Bij het uitwerken van onze plannen kwam natuurlijk ter sprake dat we alle ingrediënten voor elke Crumble Box afzonderlijk verpakken en dat we daarmee veel afval produceren. Daarom besloten we te zoeken naar gerecyclede of recyclebare verpakkingsmaterialen. De boxen zelf waren niet zo moeilijk, want er bestaat kringloopkarton. Ook de bakjes en potjes voor de boter, roomkaas en slagroom zijn goed verkrijgbaar van stevig gerecycled materiaal.

De zakjes voor de bloem, suiker, chocola enz. zijn iets ingewikkelder. Zodra er bij het inpakken van de dozen een beetje op die zakjes wordt geduwd, barsten ze open en ligt bijvoorbeeld alle suiker door de box heen. Ook moeten we er rekening mee houden dat er door de bezorgdiensten met onze prachtige boxen wordt gegooid. Ook daardoor ontstaat druk op de verpakkingen. We zijn op dit moment met verschillende materialen aan het testen.

Koeling

Ook voor het koel houden van boter, slagroom en roomkaas hebben we gezocht naar een duurzame oplossing, en die hebben gevonden bij de firma Recycold.

Verpakking en verzending

We willen flink groeien met Crumble. Als het inpakken en verzenden van alle boxen ons boven het hoofd groeit, willen we dat werk uitbesteden aan een sociale werkplaats. We weten dat zij zitten te springen om werk én dat ze zo’n verpakkings- en verzendlijn geheel volgens de geldende regels kunnen opzetten.

Ingrediënten

Voor de ingrediënten die we gebruiken, gaan we uitzoeken welke duurzame en verantwoorde varianten we kunnen kiezen zonder de prijzen te verhogen. We zoeken steeds naar bestanddelen die duurzaam en vooral regionaal worden geproduceerd, zoals roomkaas, boter, slagroom en allerlei soorten meel. Natuurlijk moet het allemaal betaalbaar blijven, maar veel mensen zijn bereid om meer te betalen voor een duurzaam en verantwoord alternatief.

Geef een Crumble Box cadeau

Bij Crumble koop je de lekkerste cadeaus. Verras je vriend, oma, tante of fotoclub met een Crumble Box! Laat hem bij de ontvanger thuisbezorgen of breng hem zelf langs en ga meteen samen aan de slag.

Weet je niet precies wat de ander lekker vindt? Kies dan voor een Crumble Bon. Daarmee kan de ontvanger zelf een box bestellen. Kun je het recept de volgende keer dat je elkaar ziet, samen maken en opeten.

Bestel een cadeaubon

Crumble betekent

  • quality time met je kinderen, je buurvrouw, een groep vrienden, je opa of je nichtje
  • de hele familie blij maken met iets lekkers
  • het huis vullen met gezelligheid
  • een uniek cadeau geven
  • onwijs shinen met zelfgemaakte bonbons, koekjes, cupcakes of taart
  • jezelf en anderen verwennen
  • een tof relatiegeschenk geven
Alle ingrediënten zitten in de box Makkelijk stappenplan in elke box Verse, pure en eerlijke ingrediënten