Appeltaart met havermout recept
  • Alles wat je nodig hebt in 1 box
  • Volgende werkdag verzonden
  • Duidelijk stappenplan
  • Ook vegan, glutenvrije en lactosevrije boxen!

Applecrumble Cake

Dit is niet de klassieke appeltaart zoals je gewend bent, maar één met een lekkere Crumble twist. Het deeg maak je met havermout waardoor deze heerlijke crunch ontstaat. Gecombineerd met de friszure appels en het sap en de rasp van een citroen maak je een frisse combinatie. De appeltaart is het allerlekkerst als je hem een dagje laat staan, maar ook wij snappen dat dit onhaalbaar lijkt. Je hele huis zal namelijk heerlijk ruiken naar appeltaart en kaneel. Je haalt 10 stukken uit deze taart als je hem maakt in een rechthoekige bakvorm van 28x18cm. Maar hij kan natuurlijk ook in een ronde bakvorm worden gemaakt, size doesn’t matter!

bereidingstijd
20 minuten + 35 minuten
aantal
10-12 porties
niveau
Makkelijk
Gemiddeld
Moeilijk

Ingrediënten in deze box:

  • Citroen
  • Appel
  • Ongezouten roomboter
  • Havermout
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Bruine basterdsuiker
  • Kaneel
  • Zout

Dit zit ook in de box:

  • Bakpapier

Allergenen

Granen met gluten, lactose en alle ingrediënten worden in een omgeving verwerkt waar ook noten en pinda's verwerkt worden.

Benodigdheden

  • Bakvorm of springvorm (20-22cm)
  • Schilmesje
  • Grove rasp
  • Fijne rasp
  • 3 Mengkom
  • Pannetje
  • Lepel

Gerelateerde recepten